Site Loader
شیراز، میدان ولی عصر (عج)، بلوار سلمان فارسی، مجتمع تجاری سلمان

آیا می‌توانم تخفیف‌های بیمه شخص ثالث خودروی برادرم را به خودروی خودم منتقل کنم؟ آیا با اینکه بیمه شخص ثالثم را گم کرده ام تخفیف‌های بیمه شخص ثالثم حفظ می‌شود؟ ممکن است شما هم به هنگام خرید و تهیه انواع بیمه‌نامه‌ها با چالش‌ها یا سؤالات مختلفی مواجه شده باشید. شاید برای پیدا کردن پاسخ موثق این سؤالات مجبور شده باشید با دفاتر مختلف شرکت‌های بیمه‌گر صحبت کرده و در نهایت هم به نتیجه خاص و مطمئنی نرسیده‌اید. سوالات بیمه شخص ثالث از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. برای اینکه بتوانیم به حل شدن سؤالات شما کمک کنیم، سعی کردیم ۸ سوال چالش برانگیز از سوالات بیمه شخص ثالث را بررسی کنیم تا بتوانیم پاسخ های درست و موثقی در اختیار شما قرار دهیم.

۱- آیا انتقال بخشی از تخفیف‌های بیمه شخص ثالث خودرو امکان پذیر است؟

فرض کنید خودروی شما ۱۰ سال تخفیف عدم خسارت داشته باشد و شما بخواهید ۴ سال از این تخفیف را به خودروی دیگری انتقال داده و ۶ سال باقی‌مانده را روی همین خودرو نگه‌دارید. باید بدانید که همچنین قانونی در بیمه مرکزی ثبت نشده و هیچ‌کدام از شرکت‌های بیمه‌گر این کار را انجام نمی‌دهند.

۲- اگر سند و کارت ماشین به نام خودم و بیمه‌نامه به نام شخص دیگری باشد می‌توانم خسارت دریافت کنم؟

یکی از سوالات بیمه شخص ثالث که بیمه‌گزاران زیادی می‌پرسند این مورد است. زمانی که شما خودرویی را از شخصی می‌خرید کارت ماشین و سند به نام شما می‌شود اما ممکن است تا سررسید بیمه‌نامه شخص ثالث خودرو، بیمه‌نامه به نام مالک قبلی باشد. این موضوع مشکلی برای شما به وجود نمی‌آورد و در صورت خسارت خودروی‌تان، خسارت به شما داده می‌شود. به‌صورت کلی خسارت به کسی داده می‌شود که صاحب خودرو است.

۳- چگونه می‌توانم هنگام فروش خودرو، تخفیف‌های عدم خسارت بیمه شخص ثالث آن را برای خودروی بعدی خود نگه دارم؟

یکی از مهم‌ترین سوالات بیمه شخص ثالث نحوه تهیه الحاقیه انتقال تخفیف است. برای توضیح این قسمت بهتر است از یک مثال برای درک بهتر این موضوع استفاده کنیم. فرض کنید شما قصد فروش خودروی خود را دارید که این خودرو شش سال تخفیف عدم خسارت دارد. شما می‌خواهید این خودرو را بدون تخفیف‌های عدم خسارتش بفروشید و تخفیف آن را برای خودروی بعدی خود نگه دارید. برای انجام این کار شما باید الحاقیه انتقال تخفیف را تهیه کنید. روند این کار به این صورت است که شما باید به شرکت بیمه‌گر بیمه‌نامه فعلی خود مراجعه کنید. سند فروش خودرو، کارت ماشین و مدارک شناسایی خود را ارائه کرده و تقاضای خود را ثبت کنید. برای اینکه تخفیف‌های خودروی فعلی شما صفر شود و شما بتوانید تخفیف‌ها آن را برای خودروی بعدی خود نگه دارید نیاز است تا مبلغی را به شرکت بیمه‌گر بپردازید که این مبلغ در شرکت‌های بیمه‌گر متفاوت، مختلف می‌باشد. قوانین این مبلغ پرداختی در شرکت های بیمه‌گر مختلف به شرح زیر است:

اگر بیمه‌نامه شخص ثالث خودروی شما متعلق به یکی از شرکت‌های بیمه کارآفرین، رازی، ملت، دانا، پاسارگاد، ایران و البرز است، شما باید به ازای هر سال تخفیف عدم خسارت خودروی خود مبلغی بپردازید تا بتوانید تخفیف‌های خود را از روی این خودرو بردارید. این مبلغ به‌صورت سیستمی مشخص شده و با توجه به نوع، مدل تیپ و سال ساخت خودرو تعیین می‌شود.

اگر بیمه‌نامه خودروی شما متعلق به شرکت بیمه آسیا است، برای برداشتن تخفیف‌ها خودروی خود، شما باید یک بیمه‌نامه شش‌ماهه صفر سال تخفیف برای صاحب جدید خودروی خود تهیه کنید.

۴-  آیا برای حفظ تخفیف‌های عدم خسارت بیمه شخص ثالث باید به هنگام فروش خودروی قبلی، خودروی جدید خودم را معرفی کنم؟

پاسخ این موضوع هم در شرکت‌های مختلف، متفاوت می‌باشد. برای شفاف‌تر شدن موضوع، شرکت‌های بیمه‌گر را با هم بررسی می‌کنیم:

شرکت بیمه کارآفرین و دانا: در این دو شرکت بیمه‌گر شما نمی‌توانید برای گرفتن الحاقیه انتقال تخفیف، بین فروش خودروی فعلی و خرید خودروی بعدی وقفه‌ای داشته باشید. یعنی شما روزی که برای گرفتن الحاقیه انتقال تخفیف اقدام می‌کنید باید خودروی جدید خود را معرفی کنید.

شرکت بیمه پاسارگاد: در شرکت بیمه پاسارگاد شما تنها یک ماه زمان دارید تا خودروی جدید خود را معرفی کرده و سند آن را به نام خود بزنید. اگر از زمان گرفتن الحاقیه انتقال تخفیف تا خریدن خودروی جدید شما بیش از یک ماه طول بکشد تخفیف‌های شما باطل شده و از بین خواهد رفت.

شرکت بیمه ملت و رازی: شما در این دو شرکت بیمه‌گر تا شش ماه می‌توانید بدون خرید خودروی جدید تخفیف‌های خود را نگه دارید.

شرکت بیمه ایران، البرز و آسیا: در این سه شرکت بیمه‌گر شما حداکثر تا سقف یک سال زمان دارید تا خودروی جدید خود را خریده و تخفیف‌های خودروی قبلی خود را به آن انتقال دهید.

۵- آیا می توان در صورت عدم فروش خودرو هم تخفیف های بیمه شخص ثالث را به خودروی دیگری منتقل کرد؟

در پاسخ به پنجمین سوال از سوالات بیمه شخص ثالث باید گفت که به‌طور کلی شما نمی‌توانید تخفیف‌های عدم خسارت خودروی خود را به خودروی شخص دیگری انتقال دهید. این موضوع در شرکت‌های بیمه‌گر هم بسیار بحث‌برانگیز است و دردسرهای خاص خودش را دارد. عمده این شرکت‌ها بر این نظر هستند که در صورت عدم فروش خودرو نمی‌توان تخفیف‌های عدم خسارت را حتی به اقوام درجه یک انتقال داد. این تخفیف‌ها در صورتی قابل‌انتقال به خودروی دیگری می‌باشد که کارت هر دو خودرو به نام یک شخص باشد.

در بین تمام این شرکت‌های بیمه‌گر، شرکت بیمه آسیا مجوز این موضوع را دارد که تخفیف‌های عدم خسارت بیمه شخص ثالث خودروی زن و شوهر را به یکدیگر انتقال دهد. همچنین پدر و مادر می‌توانند تخفیف‌های خودروی خود را به خودروی فرزند زیر ۱۸ سال خود انتقال دهند. این کار نیازی به تغییر مالکیت خودروها ندارد.

۶- در صورت بروز تصادف تا چه سقفی نیاز به کروکی و گزارش نیست؟

در کلیه شرکت‌های بیمه‌گر در صورت بروز تصادف تا سقف ۷/۷ میلیون تومان نیازی به کروکی و گزارش نیست. اما در برخی از تصادفات خاص مانند تصادف‌های زنجیره‌ای، نیاز یا عدم نیاز به کروکی و گزارش بستگی به نظر افسر واقع در صحنه تصادف خواهد داشت.

۷- آیا در صورت گم شدن بیمه‌نامه تخفیف‌های عدم خسارت بیمه شخص ثالث حفظ می‌شود؟

یکی از اصلی‌ترین سوالات بیمه شخص ثالث این است که اگر بیمه‌نامه شخص ثالث خود را گم کرده‌اید باید چه اقدامی انجام دهید. شما ابتدا باید به شعبه شرکت بیمه‌گر خود مراجعه کرده و سند سبز خود را نشان دهید. شعبه مرکزی شرکت بیمه‌گر شما از نمایندگی‌ای که بیمه شخص ثالث شما را صادر کرده است، بیمه‌نامه و رونوشت شما را استعلام گرفته و در صورت تائید، یک گواهی مفقودی برای شما صادر می‌کند. این گواهی مفقودی مانند بیمه‌نامه شخص ثالث شما معتبر بوده اما کوپن ندارد. اما می‌توانید در صورت بروز حادثه از آن استفاده کنید.

تخفیف‌ها عدم خسارت شما در صورت گم شدن بیمه‌نامه از بین نمی‌رود اما برای تمدید بیمه‌نامه خود در موعد سررسید، باید از همان شرکت بیمه‌گر قبلی اقدام به تمدید کنید تا تخفیف‌های عدم خسارت بیمه شخص ثالث شما لحاظ شود.

۸- آیا در صورت داشتن جریمه دیرکرد تخفیف‌های عدم خسارت از بین می‌رود؟

آخرین سوال از سوالات بیمه شخص ثالث بحث تخفیف‌ها و جریمه دیرکرد است که این دو موضوع هم هیچ تداخلی با یکدیگر ندارد. به این منظور که اگر شما دیرکرد در تمدید بیمه شخص ثالث خود داشته باشید به ازای هر یک روز شامل جریمه می‌شوید. حال اگر دیرکرد شما بیش از ۳۶۵ روز (یک سال) شود شما باید اندازه یک سال جریمه دیرکرد بپردازید. تخفیف‌های شما به هر اندازه‌ای که باشد حتی پس از چند سال دیرکرد باز هم حفظ می‌شود. تنها موضوع همان جریمه دیرکرد است که باید پرداخت شود.

از آنجا که برخی از سوالات بیمه شخص ثالث کمی پیچیده‌تر از باقی سوالات هستند، ما در این مطلب سعی کردیم برای ۸ سوال از مهم ترین سوالات بیمه شخص ثالث پاسخ درست و معتبری پیدا کنیم. شاید علاوه بر این موارد، سوالات دیگری نیز ذهن شما را به عنوان یک بیمه‌گزار درگیر کرده باشد. شما می‌توانید برای گرفتن پاسخ سوالات خود با پشتیبانی تماس گرفته و از مشاوره های کارشناسان ما استفاده کنید.

Post Author: آرش اکبری

2 Replies to “۸ مورد از چالش برانگیزترین سوالات بیمه شخص ثالث”

  1. سلام
    من در زمینه تولید محتوی ، بازاریابی و تبلیغات اینترنتی فعالیت می کنم
    یادتون باشه که یکی از عوامل مهمی که باعث میشه مطالب سایتتون زیاد بازدید بشه عنوان مطالبتونه
    اگه عنوان مطالبتون خوب و جذاب باشه قطعا روی لینک سایتتون بیشتر کلیک میکنن و درنتیجه اعتبار بیشتری پیش گوگل پیدا می کنین و طبعا گوگل هم شما رو به خیلیای دیگه معرفی میکنه
    ولی فکر کردن در مورد ساختن یه عنوان خوب و موثر وقت زیادی رو از آدم میگیره و کار خیلی ساده ای نیست
    اما یه کتاب هست که فکر میکنم خیلی بدردتون بخوره توصیه میکنم حتما یه نگاهی بهش بندازین اینم لینکشه :
    https://co10.ir/blog/website/title.html/
    حتما یه نگاهی بهش بندازید ضرر نمیکنین

    1. سلام وقت بخیر
      ممنون از لینک مفید تون
      حتما در نوشته های بعدی این موارد لحاظ خواهد شد
      ولی کاش مشخصات کتاب معرفی شده رو هم تو ساییت میگذاشتید مثلا چند صفحه در چه قطعی چاپ چه تاریخی کدام انتشارات و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *